Търсене
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
СТАТИЯ


ARDEX ПРЕДСТАВЯ TERRAMAXX® TSL-ЗА СУХО ПОЛАГАНЕ НА САМОНОСЕЩИ НАСТИЛКИ
Ardex представя TerraMaxx® TSL-за сухо полагане на самоносещи настилки автор: Ардекс
май 2017

TerraMaxx

Ardex представя TerraMaxx® TSL Нивелиращо се краче с чупеща глава за сухо полагане на самоносещи настилки, с регулиране на височината от Gutjahr®.

Предварително монтираните TerraMaxx® TSL крачета дават възможност за бързо и лесно полагане на самоносещи се плочи на балкони, (покривни) тераси и други проходими настилки. Дъждовната вода се оттича през отворените фуги. Отводнявания и подови сифони се оставят в пространството между настилката и основата и остават достъпни. При необходимост отделни плочи могат да се премахнат и заменят. Системата не е пригодена за предминаване на превозни средства.

TerraMaxx® TSL крачето се състои от нивелираща се глава (възможност за изравняване на наклон до 9%) – интегриран фугоограничител (2 mm), както и дистанционер и елемент краче. Всички части са монтирани в завода. Интегрирана е гумена вложка като спирачка.

TerraMaxx

TerraMaxx® TSL е с регулираща се височина до 120 mm. Заедно с адаптер за допълнителни 80 mm е възможно достигане на цялостна височина до 500 mm, при едновременно обхващане на масивни строителни елементи (като парапети).

Основите трябва да са устойчиви на натиск и да не поддават на обичайните натоварвания.

Подходящи основи са:
- твърди несвързани, например чакъл;
- бетон, замазки и др.;
- топлоизолации, пригодни за точково натоварване;
- хидроизолации;
- стоманени и дървени конструкции;
- други.

Съгласно техническите правила наклоните трябва да бъдат налични. Събиращата се вода върху основата се оттича по цялата височина на TerraMaxx® TSL.

TerraMaxx® TSL да се позиционира в областта на ръба на плочата и се наглася височината. Може да се избере между следните височини:
- Вариант S 36 – 43 mm;
- Вариант M 43– 60 mm;
- Вариант L 58– 75 mm;
- Вариант XL 75 – 120 mm;
- Вариант TerraMaxx® TSL височинен адаптер 80 mm. Наслагване на височина с по 80 mm.

Възможност за цялостна височина до 500 mm при равномерно стабилно разпределение на натоварването. Нивелиращата глава дава възможност за изравняване на наклони, неравности и др. в основата до 9%.

TerraMaxx

1. DiProtec® SDB Уплътнителна лента;
2. TerraMaxx® TSL Нивелиращо се краче с чупеща глава за сухо полагане на самоносещи се настилки, с регулиране на височината;
3. ProFin® KL 92/150 Дренираща лайсна;
4. DiProtec® AB-K Изолационна лента;
5. AquaDrain® FLEX Дренажна решетка.

В зависимост от изискванията кръстачките за фуги могат да се пречупят поотделно, напр. при прости фуги, T-фуги или цялостно при позициониране на плоча от настилката. Кръстачките за фуги дават ширина на фугата от 2 mm.

С TSL елементите за фуги се постига ширина на фугата от 5 mm. TerraMaxx® TSL дистанционерът предпазва строителни елементи като хидроизолации, крайни профили и др. от механични повреждания от строителните плочи. Дистанционерът се полага над фугоограничителя на нивелиращата глава. След това се полагат плочите.

Gutjahr

За контакти и повече информация - Ardex.

 

Връзки:
настилки

Коментари

сухо полагане на самоносещи настилки
Д. Гочков - 12.05.2017 17:06

Вашият коментар

Автор:

Относно:

Коментар: